Fashion lives in...Korea!

Fashion kom je wereldwijd tegen, vandaag laat ik je wat mode-kiekjes zien uit Korea!
____________________________________________________________

Als je aan Azië denkt, denk je misschien wel meteen aan Japan en China. Maar in het grootste werelddeel van de wereld is natuurlijk veel meer te beleven, ook op het gebied van mode.
Om de spits af te bijten van deze nieuwe reeks artikelen, begon ik met één van mijn favoriete mode-idolen: Ulzzang Mikki, een Koreaans model en mode-ontwerper van de populaire (Koreaanse) webshop Girlsholic.

In Korea is de 'Ulzzang-trend' al tijden mateloos populair. 'Ulzzang' betekent letterlijk beste, of mooiste gezicht en is een titel die gegeven word aan vele Koreaanse modellen. Als je je wat meer verdiept in deze trend, kom je erachte hoe veel 'Ulzzangs' er wel niet rondlopen!
Ook op straat is de trend mateloos populair: er word zo veel mogelijk gedaan om er Ulzzang uit te zien door middel van zogenaamde 'circle lences' (lenzen zonder sterkte die je iris groter maken), nepwimpers en een flinke laag foundation.
De kenmerken van Ulzzang zijn de schattige, jeugdige gezichtjes en kleurrijke kleding. De colourblocking trend was dus al veel langer bekend in Korea!
Om Ulzzang te worden, word er volop gephotoshopt aan de foto's en zijn de meisjes (het zijn vooral de meiden die aan de trend meedoen) bereid om nep lenzen te dragen, pruiken op te doen en in de extreemste gevallen zelfs plastische chirurgie aan te gaan. En dat om er mooi en schattig uit te zien!

Mijn favoriete 'Ulzzang' is Lee Youn Ju, beter bekend als Mikki. Deze Ulzzang is geboren in januari 1985 wat haar 26 maakt! Door de plastische chirurgie en lengte (1.63) is dat totaal niet te zien, het is bijna eng hoe jong ze lijkt op de foto's.















Ik ben benieuwd wat jullie van deze trend vinden en welk land volgens jullie onder handen moet worden genomen!

We are Dom, Lomp and Famous...
Who the FUCK are you?




2 opmerkingen: